Behandelingen – Tandartspraktijk Arminka – Elburg

Behandelingen

BEHANDELING

We zien u graag regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Als het nodig is ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren.

De VIP-behandeling staat voor Verzorging en Voorlichting, Instructie en Indicatie en Preventie en Persoonlijke aandacht.

Wat veel mensen niet weten is dat een goede mondhygiëne invloed heeft op uw algehele gezondheid (denk o.a. aan diabetes en  hart- en vaatziekten).

Bij de VIP-behandeling wordt onder andere aandacht besteed aan uw algehele mondverzorging. Dat wil zeggen eet-en drinkgewoontes, de conditie van uw tandvlees en de aanwezigheid van tandsteen en tandplaque.

Deze zeer persoonlijke, preventief werkende behandeling, wordt gecombineerd met voorlichting. Dit  levert u niet alleen een heerlijk schoon mondgevoel op, u krijgt ook praktische adviezen zodat o.a. het ontstaan van gaatjes aanzienlijk minder wordt als u deze opvolgt.

De PPA- medewerker verwijdert tandsteen en tandplaque en polijst alle tanden en kiezen uitgebreid. Indien nodig zal zij nog een aanvullende mondhygiëne instructie geven. Deze VIP-behandeling kan in combinatie met uw halfjaarlijkse controle gemaakt worden, zodat u niet apart terug hoeft te komen.

Uw tanden en kiezen krijgen een echte opfrisbeurt, voor het bekende “tandarts-frisse gevoel”. Kortom, u stapt met een stralende mond weer bij ons naar buiten.

En zeg nou zelf …wie wil er nu niet als Very Important Person (VIP) behandeld worden?

Gewoon Gaaf

Gewoon gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

  • Gewoon Gaaf dat wil toch iedereen!

Een gaaf gebit is een mooi bezit!

Tandartspraktijk Arminka werkt volgens Gewoon Gaaf programma.

Graag willen wij u nader informeren omtrent ons kidspreventieplan Gewoon Gaaf. Wij zijn hier al een tijdje mee bezig en zien dat het echt werkt! Het doel van het plan is nog meer aan voorlichting en preventie te doen om op die manier de kans op gaatjes in het gebit van uw kind te verkleinen.

Tevens is het belangrijk om tijdig op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld de schade die bepaalde voedingsmiddelen kunnen toebrengen aan het glazuur, de zogenaamde tanderosie. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen, glazuur dat weg is komt nooit meer terug. Wat is er nu mooier dan een gaaf gebit?

Vanaf de doorbraak van de 1e tand is de mondverzorger de coach. Samen met ouder en kind bepalen wij wat nodig is om een GAAF gebit te realiseren. U en uw kind zijn zelf verantwoordelijk voor het gebit. Wij doen alles om u daarbij te ondersteunen.

De Gewoon Gaaf-methode kan tot bijna 70% minder gaatjes leiden. Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Klik op Gewoon Gaaf voor meer achtergrondinformatie.

Klik op Kidspreventieplan Gewoon Gaaf voor meer informatie over de behandeling.

 

Nieuw Patiënten:

U als nieuwe patiënt bent van harte welkom. U vindt hier op de website alle informatie m.b.t. onze praktijk. Uiteraard staan wij u graag telefonisch te woord om het één en ander nader toe te lichten indien nodig. Wilt u zich aanmelden dan kunt u ons bellen.

Bij ons kunt u terecht voor algemene tandheelkunde. Dit is het planmatig verhelpen van klachten en het aanbieden van periodieke controles van het gebit. Onder algemene tandheelkunde verstaan we: preventieve tandheelkunde, restauratieve tandheelkunde, pijnbehandeling, kroon- en brugwerk, facings, bleken en het aanmeten en maken van protheses.

Zien we problemen in uw gebit? Dan bespreken we met u of extra behandeling nodig is. Ook vertelt de tandarts u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • de duur van de behandelingen
  • de kosten van de behandelingen
  • alternatieve behandelingen

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, als dat nodig is, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen enkele weken.

 

Overige behandelingen

Naast algemene tandheelkunde kunt u bij ons ook terecht voor specialistische tandzorg. Samen met collega tandartsen geven wij ook de volgende behandelingen: kindertandheelkundeimplantologie & orthodontie.